WOC Long (09/07/2014)
Category: Competition
Map/area: Lavarone
Distance: 12.79 km
Time: 89:06
WOC Lång Lavarone, 21:a, 9:06 efter Svetlana Mironova.
Mitt 12:e VM-lång. Den korta versionen är att jag gjorde några halvstora bommar (runt 3min totalt: svävade för mycket till höger i sluttningen och tog extra höjd mot k5, tappade bort mig och visste inte var jag var en stund på väg till k9, kontrollbom k7 och några mindre grejer till) men framför allt var jag långt efter fysiskt. Inget mirakel alltså skett under de sista dagarna och det gick tungt men jag var förberedd på det och inställd på att kämpa hela vägen. Vilket jag gjorde. Det mest positiva var att jag tog det bästa vägvalet till k12 och hade andra bästa sträcktid där (trots en liten extra sväng mitt på sträckan).

Inför loppet hade jag följande plan:
> Ska ta mig tid att läsa kartan.
> Öppna i förnuftigt tempo.
> "Bomskräck" men beslutsam när det gäller vägval.
> Växla upp mentalt inför sista delen efter arena passeringen.
Så egentligen genomförde jag den OK.

Så osäker som jag varit på att springa VM i år hade jag aldrig varit förut. De sista veckorna var kroppen inte med på noterna och antagligen inte huvudet heller. Men jag gjorde jobbet sista dagarna, ägnade massvis med timmar åt att lägga och analysera vägvalssträckor, försökte vila och sova ordentligt, och hitta glädje i att vara på VM.

Var hyfsat taggad inför starten och klarade hålla humöret uppe hela vägen till mål. Det finns värre saker än att vara ur form. Det är mycket som har varit positivt på vägen till det här VMet och det ska jag ta med mig.
Och dessutom är det två tävlingar kvar.

http://www.funbeat.se/training/show.aspx?TrainingID=37403828
Show comments (0)
 
WOC Long  (09/07/2014) WOC Long  (09/07/2014)