Venla str 3 (14/06/2014)
Category: Competition
Map/area: Kuopio
Distance: 7.52 km
Time: 55:00
Average HR: 170
Maximum HR: 182
Venla str3. Elena-Kine-jag-Mari. 6:a efter ett väldigt bra lopp av Mari på sista. Jag går ut som 11:a, kommer in som 14:e. Har 17:e tid på sträckan, 6:21 efter CathrineT. Kroppen känns egentligen inte helt dåligt på uppvärmningen men ju längre tävlingen pågår desto mer plågad jag är, till och med krampkänningar. När jag ser på pulsen så öppnade jag på tok för hårt (175-180). Vid 6:a började jag känna av den höga ansträngningen ordentligt och fick kämpa för att hålla ihop det. Största tidstappen kommer på slutet, k 11 och 12. Egentligen inte så mycket tekniskt men jag bara staplar fram. Terrängen med det steniga och bökiga underlagen var väl inte direkt till min fördel. Visst hade det kunnat gå lite bättre tekniskt på några sträckor (k2, k4, k12) men det som huvudsakligen gör att jag är så mycket efter är att jag inte orkar. Hade kanske kunnat tjäna lite tid på att öppna mer kontrollerat men samtidigt med allt adrenalin visste jag inte att pulsen/antsrängningen var så hög. Känsla efter loppet är att jag sabbade för laget. Tårar, lust att ringa till Radek och ställa in mitt deltagande i VM.
Förberedelserna kunnat bli bättre. Resa en dag tidigare, skippa Kongsberg när jag kände mig så sliten efter Italien, prioritera sömnen mer och träna mindre (intensivt) i maj etc. Lätt att vara efterklok. Hade inte kunnat föreställa mig att återhämtningsförmågan skulle bli så här. Att uppleva 3 helger i rad att kroppen inte funkar och att formen är på väg utför så nära VM är inte speciellt kul.
2:a laget blev 40, 3:e 57.
http://3drerun.worldofo.com/?courseid=319&type=info
Hide comments (1)
Knut W. M. : Tak kfor at deler dine o-erfaringer med o-verdenen! Jeg var spent på å lese kommentarene dine fra Venla. Inntrykket jeg fikk av løpet ditt fra TV'n og GPS-trackingen stemmer helt med hva du skriver her, få tekniske feil, men for lavt tempo, særlig på slutten.

Husk at du er o-teknisk kjempegod, utvilsomt en av de beste damene i verden i så måte!
Husk at du elsker orientering, og vice versa!

Lykke til framover, håper du finner ut av problemene og at løpsformen kommer.
Warning: Attempt to read property "ID" on null in /customers/a/6/9/evajurenikova.com/httpd.www/d/show_comment.php on line 18
Post new comment
Save
 
Venla str 3 (14/06/2014) Venla str 3 (14/06/2014)