Tiomila Damkavlen leg 4 (03/05/2014)
Category: Competition
Map/area: Eksjö
Distance: 8.61 km
Time: 48:30
Average HR: 172
Maximum HR: 183
10-mila damkavlen str 4 (Elena-Ida-Kine-jag-Mari).
Inte så länge innan jag skulle gå in i växlingsområdet meddelar speaker att vi är diskade och när jag kommer till incheckningen säger Jan att Ida är vid röd utgång. Samtidigt förklarar han att vi måste ha fått fel karta och att gafflingsnyckeln på kartan inte stämde med det som var inmatat i datasystemet. En del oro finns kvar inom mig under de sista minuterna när jag är inne i växlingsområdet. Jag vet att ledarna är hos arrangörerna för att lösa problemet och jag tänker att det är bra att det är jag som får starta nu då jag, med min rutin, bör kunna hantera sådana störningar. Till slut, när jag får kartan och börjar springa, lyckas jag "glömma" diskningsoron.
På min hand har jag ordet "25-manna" uppskrivet. Det är för att påminna mig om att jag ska behålla lugnet och orientera systematiskt, och för att vara rädd att upprepa det hetsiga beteendet jag hade på 25-manna ifjol.

Går ut som nr 13, 4:45 efter, med några löpare strax före.
De andra verkar ha andra första kontroller och svänger till höger när vi är på hygget efter att vi passerat åsen. Jag blir själv. Kommer först till en annan kontroll på väg till k2 men jag vet var jag är. Ungefär vid k4 får jag sällskap av Inga (Paimion) och Svetlana (Hellas) men vi springer lite olika och "delar" helt på oss efter k10 när jag bestämmer mig att springa runt grönområdet till k 11. Det verkar vara rätt beslut, jag ser inte någon annan från min sträcka ända till k 16. Springer tyvärr en bit nedanför kontrollen och får vända, missar ca 30s. Känner att det är några lag som börjar komma ikapp men håller koll på min orientering. På väg till sista/upploppet blir jag omsprungen av Rahel (Leksand) och Svetlana (Hellas), har inte så mycket att sätta emot.
Växlar som nummer 12 8:08 efter PAN. Mari springer väldigt bra på sista så vi slutar på 8:e.plats
Har 7:e sträcktid, över 3min efter MajaA. Jämförelse från 2DRerun: http://evajurenikova.com//bilder/2014/10mila_D_str4_ej_ma.JPG
Ganska besviken att jag inte klarat att springa fortare men tycker att jag åtminstone gjort ett OK lopp med rätt fokus.
Hög snitt- och max-puls 173/183 men jag tänker att det kan vara uttryck för en del annat än bara ansträngningsnivån. Har svårt att inte vara besviken över resultatet även om vi totalt sätt inte bommat så jättemycket. Terrängen i Eksjö och Ösfold/Norge skiljer sig en hel del. Men det är bara att fortsätta träna och försöka att förbereda sig så bra som möjligt. Tiomila helg är alltid en upplevelse som man kommer ihåg länge. Bra arrangemang (trots strulet med våra kartor). Speciellt efter Portugal tar jag ingenting för givet.
Show comments (0)
 
Tiomila Damkavlen leg 4 (03/05/2014) Tiomila Damkavlen leg 4 (03/05/2014)