FInnish WOC-selection race middle (21/06/2013)
Category: Competition
Map/area: Juuka
Distance: 5.48 km
Time: 42:55
Average HR: 162
Maximum HR: 172
Finska VM-tester medel. Juuka. 6:54 efter bästa tiden som AnnikaB hade (tiderna i resultatlistan verkar vara 1min kortare). Kommer inte ihåg någon tävling där jag skulle vara osäker på var jag exakt var under så stora delar av loppet. Terrängen och banan krävde respekt, precist kompassarbete och mycket mer framförhållning och kartkontakt än vad jag hade. Till ettan hamnade jag lite längre ner än jag trodde men jag redde ut det fint in mot kontrollen. Till 3:an tog jag för mycket höjd (igen) och var för högt upp ovanför kontrollen. Men det var bara små saker jämfört med k5 och k7. Till k5 gjorde jag ett parallellt misstag när jag gick upp i en sänka för tidigt. Kände snabbt att jag var fel och listade också ut var jag ungefär hamnat men var inte helt säker och hade också en annan teori så det tog tid att hitta kontrollen. Sen ökade stressen ännu mer när jag under delar av långsträckan inte visste var jag var och ägnade mig och att försöka läsa in mig istället för att ha ordentlig framförhållning. Min tro på att jag klarar att hålla riktning var inte heller så stor längre. Läste in mig vid brantpartiet 300m före kontrollen. Men fick inte ihop kartan efter det och började tvivla på att jag var där jag var vilket resulterade i en stor bom. Inte lätt att läsa in sig där. Jag är inte van att hamna i sådana situationer där jag är så hopplöst vilse... På väg till k9 kändes det som krafterna tog slut. Många bommade näst sista kontrollen. Inte så konstigt, branten var liten, sikten skiftande och inga tydliga detaljer i närheten. Jag la lite tid även där.
Ibland behöver man få en ordentlig spark för att vakna till och skärpa sig. Hoppas något positivt kommer ut av det här loppet. Självförtroendet fick inte direkt något lyft.
Men terrängen var fin och kartan bra. Ska ge mig ut på herrbanan imorgon för att försöka få bättre kartförståelse. Vissa saker förvånade mig under loppet, t ex att branterna var så otydliga och att det gråa var knappt något alls i verkligheten.
Show comments (0)
 
FInnish WOC-selection race middle (21/06/2013) FInnish WOC-selection race middle (21/06/2013)