WOC Long F (19/07/2012)
Category: Competition
Map/area: Chalet-a-Gobet, Lausanne
WOC long final Chalet -a-Gobet Lausanne, 6:a 6:03 efter Simone. Min bästa prestation i år hittills. Nöjd, mycket mer, än förra året när jag blev 4:a. Blev riktigt glad när jag fick veta att jag skulle placera mig bland 6 bästa, i år känns det nästan som att ta en medalj.
Det var ingen fin orientering, grönt, massvis med stigar och vägar (sprang ca 3/4 av tiden på stig/väg) och ganska få riktiga vägval. Men i och med det var i sån typ av terräng som jag lärde mig orientera en gång i tiden, så visste jag att det skulle passa mig bra.
Sprang mycket runt, t ex vägvalet till 4:an - Radovan trodde inte alls det var bra - men där var jag bara 10s efter bästa sträcktiden. Öppnade kanske lite för hårt och slet ordentligt på slutet med att hålla farten uppe, krampkänningar sista 20min.
Kom ikapp Sara Lüscher vid 8:an (såg henne egentligen första gången en bit framför mig vid 4:an men mitt vägval till 6:an var inte optimalt - tappade 2min mot bästa sträcktiden så det tog några kontroller till innan jag såhg henne igen). Små misstag i ringen vid k13 och k14 (ca 20s var) och sen också kontrollen efter arena placeringen där gick också några sekunder. Kunde kanske ha sprungit 1-2min snabbare med perfekt tekniskt genomförande men i det hela kändes det att min prestation var väldigt nära min nuvarande max. Hade säkert lite nytta av att se Sara i närheten, i början kände jag mig lite starkare men efter k16 blev det tvärtom.
Tack till Lalla och Mila som efter ett antal behandlingar fick min kropp att funka så bra just den här dagen.
Ålderssitt på podiet i damklassen = 33 år.
Show comments (0)
 
WOC Long F (19/07/2012)