SM relay (18/09/2011)
Category: Competition
Map/area: Vänersborg
Country: Sweden
Distance: 8.12 km
Time: 51:14
Average HR: 161
Maximum HR: 177
SM-stafett Vänersborg (Emma-Lena-jag) 3:e 5:45 efter Lidingö. Jag har 11:e tid på sista sträckan, 4:37 efter Annika.

Första gången i år får jag förtroende att springa sista sträcka, kul. Lena kommer 2:a till växlingen, lite över 1min efter Lidingö, Tove går ut strax efter mig.

Bra till ettan men Tove kommer och stämplar vid en annan etta (som jag springer förbi) och jag hamnar en bit efter. Vill inte släppa och springer utan att ha full koll på vägen till 2:an. Varningsklockorna ringer när jag inte ser den gula höjden efter att ha passerat sista myren. Jag anar att jag förmodligen är för mycket till höger men klarar inte att läsa in mig. Ser inte Tove men Annika passerar på vägen till 4:an (banan går i kors). Jag fortsätter för att få tag på nåt att läsa in mig, kommer till min 3:a men det tar ett tag att fatta att det är min trea. Sen äntligen kommer jag på det, tar 2:an, tillbaka till 3:an... Maria, KristinL och även Tove (som också bommat) passerar under tiden, jag ser dem mellan 2:an och 3:an. Jag är själv och det går knackigt även till 4:an och 5:an också, men sen rycker jag upp mig och fortsätter att orientera bra resten av banan (hela tidsförlusten mot Annika "samlar" jag ihop fram till 4:an).

Vid arena-passeringen hör jag att det är ca 1min till silvret (Tove) men är inte helt säker om jag ligger 3:a eller sämre. Tove springer riktigt bra på slutet och jag har inte chans att komma ikapp. Det blir bronsmedalj för oss i år igen. Ett tag är jag besviken att jag tappade kontrollen och gjorde en sån stor på bom (dessutom på stafetten) men det är roligt att det ändå blir en medalj. Totalt sett är jag mycket nöjd med mitt SM facit i år: 4:a på sprinten och 3:a på lången, medeln och stafetten.
Show comments (0)
 
SM relay (18/09/2011)