SM long F (11/09/2011)
Category: Competition
Map/area: Alingsås
Country: Sweden
Distance: 10.65 km
Time: 84:39
Average HR: 165
Maximum HR: 179
Lång-SM final Alingsås. 3:a 3:30 efter Helena.

Förväntar mig tuff terräng med mycket kupering. Det gillar jag ( i alla fall kuperingen) men är osäker på hur mitt lår kommer att funka. Får behandling av Åsman innan start (akupressur på fötterna) och det känns lite bättre efter den.

Rakt upp från startpunkten, nice, stämplar direkt efter H18 killen som startade samtidigt (ska man inte ha olika första kontroller?).

Gör en liten kontrollmiss till 2:an men annars hyfsat flyt.

Bäst sträcktid till 3:an.

Sen lång sträcka till 4:an, bestämmer mig för höger och det känns bra i början men sen är det väldigt tungt över myrarna. Jag gör en liten extra sväng mitt på sträckan och lite större i ringen (kanske runt 1min totalt) och är 1:17 efter på sträckan. Annika som har bäst sträcktid sprang vänstervägvalet.

Sen går det bra till nästa, k5 (runt till höger).

Till 7:e tappar jag över 1min utan att vara medveten om det, borde ha tagit stigen till höger.

Liten miss till 10:an och sen mycket tvekan hur jag ska springa till nästa.

Småstressad drar jag iväg utan att ha helt klart för mig hur jag ska springa. Jag trasslar mig genom grönområdet, det är stenigt, grenar på marken, känns inte alls bra (första delen av sträckan). Får för mig att jag måste ha tappat massor här. Borde ha sprungit mer till vänster direkt från kontrollen, i den vita skogen men enligt sträcktiderna tappar jag bara 1min till 11:an.

Så där flyt fram till arenan och inte speciellt positiva tankar i huvudet. Vid arenapasseringen hör jag att jag ligger efter Jenny Johansson, bekräftelse på att det inte gått nåt vidare fram till hit.

Blir arg på mig själv men ger inte upp och plågar mig ordentligt i backen upp till 15:en (bäst sträcktid).

Har bäst sträcktid även till 17:e (även här går det uppför).

Tar över ledningen när jag går i mål. Har inga förhoppningar att mitt lopp skulle räcka till medalj men det gör det till slut. Yes, individuell medalj från SM nummer 2. Den första fick jag för 11 år sen.

Är glad att jag kämpade och var stark på slutet.

Några intressanta vägval men jag tror att det viktigaste ändå var genomförandet (än om man sprungit höger eller vänster). Kul med en rejäl bana med mycket orientering.

Låret känns kasst efter loppet, joggar ner med väldigt sittande steg. Men jag kunnat springa hela banan utan att det stört mig speciellt mycket. Kanske hade det inte gått att springa överhuvudtaget utan Åsman behandlingar.
Show comments (0)
 
SM long F (11/09/2011)