WOC relay (20/08/2011)
Category: Competition
Map/area: La Feclaz
Country: France

VM stafett La Feclaz. SILVER!!! 1s efter FIN. Martina-jag-Dana.

Efter ett jättebra lopp av Martina fick jag gå ut först, i princip tillsammans med MerjaR. Inte helt ovan situation för mig då jag fick gå ut i ledningen både på Tiomila och Jukola tidigare i år. Jag var hyfsat lugn, det enda som gällde var att orientera ordentligt.

Började värma upp ganska tidigt för att kunna följa på storbildskärmen vad som händer under första sträckan. De visade inte kartan men TV-bilder från ett antal kontroller så jag hade koll vid vilka kontroller det var TV (> gemensamma + lättare att hitta). GPSen bekräftade det jag förväntade mig - att det skulle bli svårorienterat.

Jag hade förmodligen en annan etta än Merja, fick min bra och sen såg jag ingen fram till 3:an eller 4:an då Tove dök upp bakom mig men försvann igen. Jag var jätteförsiktig och mitt tempo var inte speciellt högt. Lite skakigt till 7:an men fick den bra. Sen ute på det gula, kamera vid 8:an. Där måste jag ha tappat koncentration för jag började tänka att jag redan var vid 9:an (också en svart grop) och att det bara var att rusa ut mot arenan och publikkontrollen. Jag kom på det ganska fort, efter ca 150m men jag hade inte följt med på kartan och visste inte exakt var jag var. Jag stannade och trodde att jag var vid höjden som kontrollen satt på så att jag bara behövde backa lite. Jag hade lite fel, fick inte ihop det där jag trodde kontrollen skulle sitta så jag bestämde mig att springa ut mot det gula för att läsa in mig ordentligt. Då passerade en klunga. Jag var osäker om de redan tagit 9:an eller inte men listade sen ut var jag var och började springa mot kontrollen. Jag missade där ca 1,5-2min och tappade ledningen. Jag visste inte exakt hur många lag som passerade mig men vid arena-passeringen var jag ca 30s efter täten och i mål 39s, växlade som 7:a (min tid var 2,5min sämre än bästa tiden på sträckan).

I mål var jag inte så nöjd med min insats, men samtidigt tänkte jag att mycket fortfarande skulle kunna hända på sista sträckan och att det kanske var lättare för Dana att inte behöva gå ut först.

Det hände mer än nån kunde förvänta sig. Trots att Dana bommade lite i början så var hon i ledningen vid arena-passeringen. Framför allt på sista slingan var det flera omkastningar, ett tag låg vi 4 eller 5:a. Jag stod med Martina framför storbildskärmen och tittade på spektaklet. Martina skakade i hela kroppen och jag skrek lite. Till slut var det Kauppi, Billan och Dana som var nästan samtidigt vid sista. Kauppi var snabbast men Dana spurtade också starkt och lämnade Annika bakom sig. Så vi vann silver!!!

Jätteglad. Mitt 9:e VM och första medalj.
Show comments (0)
 
WOC relay (20/08/2011)