WOC Long F (17/08/2011)
Category: Competition
Map/area: La Feclaz
Country: France
VM lång final La Feclaz 4:a 8:32 efter Annika.

Innan tänkte jag att det skulle bli ett riktigt överlevnadslopp, likt EM i Bulgarien förra året. Tuff terräng och varmt, runt 30 grader. Försökte att inte känna efter för mycket hur benen var efter gårdagens sprint. Bara tänka framåt, plocka kontroll efter kontroll och kämpa.

Svår etta, tvekar inte länge och springer runt på stigen. Lite osäker in mot kontrollen men får den bra. Bästa sträcktid till 2:an (uppför) och fortsätter bra till 3:an också, trots att benen inte känns lätta. Mot fyran går jag upp till stigen för att begränsa risken att tappa bort mig i sluttningen. Över 1 min efter enligt sträcktiderna på den sträckan.

Det långa vägvalet till 6:an är lätt att bestämma, har 3:a bästa sträcktid trots att jag får gå en bit på stigen (på ängen) när det går uppför. Första missen kommer till 8:an. Vegetationen flyter ihop, jag gör en sväng på ca 1min. När jag bommar där, får jag syn på Helena som är på väg till kontrollen andra gången, efter att ha avverkat den korta vingen. Då inser jag att jag måste tagit in tid på henne (hon startade 6min före mig).

Långsträckan till 12:an, jag ändrar mig flera gånger, lämnar grusvägen men vänder tillbaka och till slut springer längs staketet. Tyvärr bom i kontrolltagningen, är rätt men vänder för tidigt, det ligger några fallna träd precis framför kontrollen. När jag bommar vid 12:e kommer AnnikaB ikapp (hon startade 6min efter mig) och också EmmaC dyker upp där. Jag ser Annika framför mig hela vägen till ca 17:e kontrollen, uppför går det bra att hålla samma hastighet, jag tar in på henne någon gång genom att ta lite rakare stråk men jag börjar få kramp och klarar inte springa tillräckligt fort utför, det blir en lucka på väg ner efter 16:e kontrollen. Sista gången jag ser Annika framför mig är på grusvägen på väg till 18:e, innan vägövergången.

2 svåra kontroller på slutet, nu ska jag hålla ihop det, tänker jag. Tar gulstråket till 18:en, är nära men ser inte kontrollen så det blir en liten miss. Jag är nu rejält trött och tänker kanske inte helt klart. Stigen till 19:en till den gula gropen, bra, men sen ser jag inte på kartan den lilla stigen som går nästan in till kontrollen (efter gula gropen, till höger) så jag väljer istället gå över höjden. Halkar ner lite för mycket till vänster, benen krampar i den bökiga terrängen, tappar tid igen. Sen ut från 19:e väljer jag att springa genom groparna. Det går hyfsat men det finns stigar som är förmodligen snabbare. Även på den här sträckan förlorar jag lite tid. Sen mot sista kontrollen och upploppet ute på ängen, är sliten och besviken att jag inte klarade avslutningen bättre.

En stund efter att jag gått i mål förstår jag att jag blir fyra. Blir jätteledsen. Annika gick i mål 2:26 före mig, till bronset är det 1:03. Så nära, men jag orkade helt enkelt inte sista biten. Min bästa individuella placering på VM men det är nära att jag grinar även under prisutdelningen.
Show comments (0)
 
WOC Long F (17/08/2011)