WOC Sprint Q Heat C (16/08/2011)
Category: Competition
Map/area: Aix-les-Bains
Country: France
VM sprint kval Aix-les-Bains 2:a i Heat C, 22s efter Lena.
Hade svårt att bestämma mig i vilka skor jag skulle springa, det blev La Sportiva till slut eftersom en brant sluttning skulle passeras.

Mycket uppför till ettan, snabbast sträcktid trots ej helt optimalt vägval. Sen strul till trean, en brant i ett grönområde (taggbuskar). Borde ha sprungit runt till höger, tappade nästan halvminut på den sträckan men det var ändå rätt att inte forcera rakt genom buskarna. Sen några långsträckor, höll igen på tempot lite. På slutet gjorde jag ett mindre misstag på väg ut till 9:an, då det tog några steg åt fel håll innan jag kom på det rätta vägvalet.

Mot sista var jag noga med att inte springa över det olivgröna, det var en vanlig gräsmatta. Många löpare råkade springa över, kanske bara med ett steg, och blev diskade efteråt. Jag tycker att det var fel av arrangörerna att inte sätta upp en tejp runt gräsmattan. Varför ska man skapa sådana fällor? Liknande problem var strax innan kontroll 4, där en passerbar mur (grå färg) övergick in i en opasserbar brant (eller mur?). I alla fall så var det några stycken som hoppade ner där arrangörerna tyckte att det var förbjudet. Det var svårt att se uppifrån och återigen, det var en helt onödig fälla. Radek, vår coach, uppmanade arrangörerna på team leaders meeting på kvällen innan att snitsla av förbjudna ställen (efter att ha sett en liknande grej på model eventet) men fick till svar att det inte skulle bli några tveksamheter....

Känslan när jag gick i mål var inte speciellt bra. Varken koncentrationen eller benen var på topp. Men sen kollade jag på resultatlistan och såg att jag blev tvåa så jag lugnade mig och tänkte att det var väl ändå OK.
Show comments (0)
 
WOC Sprint Q Heat C (16/08/2011)