O-Ringen E5 (29/07/2011)
Category: Competition
Map/area: Mohed
Country: Sweden
Distance: 10.63 km
Time: 70:48
Average HR: 163
Maximum HR: 175
O-Ringen E5 Mohed 5:a på etappen (3:10 efter Annika) och 4:a i totalen 4:33 efter Tove.

Gick ut som 3:a, ca 3min upp till EmmaC och med Annika startande ca 1:45 efter mig. En del av tankarna innan start gick åt ont under hälen (kändes redan på väg till start). Taktiken var att fortsätta orientera som jag gjort tidigare i veckan, dvs säkert, och att undvika att stressa upp mig när jag hamnar ihop med andra. Kroppen kändes helt OK innan start (förutom hälen) men det mentala tillståndet var inte helt 100.

Började bra men gjorde en sväng vid tvåan (mitt i ett väldigt detaljrikt område) och visste sen att Annika kan komma när som helst. Inte så bra tryck på långsträckan till 6:an (ganska bökigt och bara väldigt lite upptrampat under kraftledningen men det fanns antagligen inget bättre alternativ). En mindre miss till 7:an (trodde en stund att jag var vid myren högre upp) och så kom Annika ikapp (på stigen på väg till 9:an). Annika fick 10:an först, jag hade inte riktigt koll på detaljerna i ringen. På väg till 11:an sprang jag lite högre upp (vilket var bra) men sen nära kontrollen stördes jag förmodligen av två arrangörer och fick för mig att jag redan var ca 50m bakom kontrollen, förväxlade då två myrar. Vände och sprang tillbaka en bit. Annika fortsatt och fick kontrollen utan att jag såg det. Jag insåg ganska fort vid vilken myr jag var, tog 11:an men Annika var redan borta. Tog det säkert till 13:e och sen valde det vänstra vägvalet vilket skulle vara bra om jag genomförde det lite annorlunda (borde ha gått ännu mer till vänster där det var bättre stråk) och inte missade själva kontrollen med ca 40s. Då hade det funnits en chans att komma ikapp Annika då hon missade lite 15:e.

Med facit i hand så borde jag ha tittat mer på Annika. Det vore intressant att få prova på en spurt mot henne. Men jag hatar att inte ha helt koll på min orientering. Rent fysiskt tror jag inte att det skulle vara problem att "hänga med".

Lite besviken med mitt lopp, lyckades inte att få fram tävlingsdjävulen som jag velat.
Förra året blev jag tvåa, 10min efter Simone, men konkurrensen var bättre i år och det känns som jag också presterat bättre totalt sett. Förra året var jag hur nöjd som helst... Min form är på väg uppåt. Bara hälen håller, så är är jag väl förberedd för VM. 2 veckor kvar!

Stor eloge till O-Ringen arrangörerna. Krävande terräng, och utmärkta banor och kartor, och också fin service för "world elite grupp". Glad att jag valt att delta i år igen, det är en av årets höjdpunkter.
Show comments (0)
 
O-Ringen E5  (29/07/2011)