WOC selection race long Le Grand Roc (03/07/2011)
Category: Competition
Map/area: Annecy
Country: France
Distance: 12.07 km
Time: 85:20
Average HR: 157
Maximum HR: 175
VM test lång Le Grand Roc (Annecy). 1:a.
Dålig start med mindre bom till 1:an (borde ha sprungit runt till vänster på stigen) och en stor bom vid 2:an (borde ha sett gropen ca 150m före kontrollen och varit mer noga med riktningen). Missat totalt 3,5min under första 10 minuterna av loppet. Inte bra men lyckades hålla de negativa tankarna under kontroll. Sen kom en lång sträcka uppför till 3:an. Hade plan att hålla mig ganska nära strecket men ändrade mig mitt på sträckan och tog stigen runt till vänster. När jag sen sprang på stigen och insåg att den gick en hel del upp och ner ångrade jag mig och tänkte att jag skulle tappa tid där också men efteråt visade det sig att jag var snabbast på den sträckan (med ca 1min). Jag är fortfarande tveksam om det var det bästa vägvalet men det var mycket uppför och där brukar jag var snabb.
Sen tog jag rätt vägval till 5:an (andra sträcktid) och orienterade hyfsat genom fjärilen med några mindre tveksamheter men också några sträckor då jag var snabbast. Sen på långsträckan till 13:e var det för mycket stopp och slalom i början, ändå nästan snabbast tid där med. På slutet gick det lite knackigt, framför allt till 16:e, tappade där över 1min (borde ha sprungit runt på stigar)

Segrartid på denna bana om det vore VM? Gissar 75min.

Fysiskt var det en positiv upplevelse. Träningsvärken och segheten i benen är äntligen borta. Kände mig pigg på slutet. Snittpuls bara 158, det gick inte att ösa på så mycket pga en del luriga kontroller.
Använde lupp, igen. Det gör en stor skillnad, annars kan jag knappt se vad som är på kartan.

Lite ont under högra hälen efter loppet, igen... Orolig, hoppas det är bara från tejpen.
Show comments (0)
 
WOC selection race long Le Grand Roc (03/07/2011)