Model Le creux qui sonne (27/05/2011)
Category: Training
Map/area: Le Revard
Country: France
Distance: 3.86 km
Time: 55:49
Average HR: 125
Maximum HR: 151
55 min
Kontrollplocksbana som "model" inför helgen på en helt ny karta Le creux qui sonne (en grannkarta till kvalområdet).
Målet med passet är att tänka positivt och framåt.
Tar det lugnt, sparar krafter inför helgen. Försöker förstå kartan men som tidigare på VM-träningskartor infinner sig en o-teknisk osäkerhet som jag i princip aldrig brukar känna annars.
Jag försöker att skapa plan inför varje sträcka och säga till mig vilka objekt jag vill se på vägen till nästa kontroll. Men sen ser jag inte en del av dem objekten och istället ser andra saker som jag försöker att hitta på kartan och som inte är där. Jag förstår att det är oerhört svårt att rita en karta när terrängen ser ut som den gör men hittills har jag inte fått någon bra förståelse vad kartritaren vill ha med och vad inte. Det slutar ofta med att jag springer bara på riktning och hoppas att få syn på nåt...
Det är dessutom olika kartritare på olika träningskartor så jag ska inte fördjupa mig i kartförståelsen alltför mycket.
Jag tycker att kartans kvalitet skiftade rätt mycket längs banan. Runt ettan och tvåan var det mycket konstigt, 8:a var längre bort om man jämför bland annat med stigen. Det gick ändå att hitta runt, och var betydligt lättare än på Arith i höstas.
Taktik för morgondagen: spring runt på stigar så mycket som möjligt, håll riktning stenhårt, fundera inte över hur kartan är ritad.
Show comments (0)
 
Model Le creux qui sonne (27/05/2011)