WOC Relay (15/08/2010)
Category: Competition
Map/area: Granåsen Trondheim
Country: Norway
VM stafett Granåsen Trondheim CZE (Venda-jag-Dana) 6:a (jag 43:59 3:e tid på andra sträckan, ca 1:44 efter EmmaC).
Jag gick ut som 10:a ca 3min efter HUN. Redan i uppförsbacken mot ettan kom jag ikapp och passerade några lag. Det gick bra hela vägen även om jag saktade ner en del när det var korta sträckor. Ungefär mitt på banan kom jag ikapp Hausken och lite senare även Vroni och sen när vi sprang tillsammans hann jag tänka: det här går inte så farligt fort. Vid arena passeringen var det Hausken, jag och sen några steg efter även Vroni, MajaA och kanske Amelie. Jag kände mig stark, kanske bäst fysiskt på hela VM. Det var en härlig upplevelse att springa genom arenan när folk skrek även om de mest hejade på Hausken. Jag var framme och aktiv hela vägen fram till mål, Hausken växlade först i vår klunga, sen jag direkt efter (som 4:a) och de andra. Före vara bara FIN (2min) och SWE (3min).
Dana var sen trött, missade lite i början och orkade inte hänga med i tempot med NOR, DEN och SUI men FRA hamnade en bra bit efter oss. Så vi blev 6:a, en vanlig placering för oss. Vi har varit 4-6 på alla stora mästerskap sen 2005... Jag tror inte att det hade spelat nån roll om jag och Dana bytte sträckor vilket vi diskuterade på kvällen innan. Det visade sig att det var riktigt tufft att springa alla distanser på VM, varken Dana, Helena eller Simone hade sin bästa dag på stafetten, samtidigt sprang Marianne riktigt bra och Minna var väldigt stark på slutet när hon avgjorde.
VM är över och det behövs en del tid för att smälta allt. Jag är riktigt nöjd med min prestation på sprinten och stafetten men inte med lången. Ändå känns både mästerskapet och säsongen hittills som ett ytterligare steg framåt. Jag är väldigt sugen att satsa vidare.
Show comments (0)
 
WOC Relay (15/08/2010)